- 2021.03.29.
- by Kulka Nikoletta
- 0 Like
- 0 / 5
- Előkészítés50 perc
- Sütés/főzés2-4 óra (hűtés)
- Adag10
- Megtekintés5 942
Ez a csodálatosan krémes mascarponés citromtorta sütés nélkül készült. Elképesztően finom és nem igényel különösebb szakértelmet. Akár te is elkészítheted a szeretteid legnagyobb örömére. Friss, tavaszi ízével meghódítja az egész családot, elegáns megjelenésével pedig az ünnepi asztal díszévé válhat.
Az olasz eredetű mascarpone, mind az édes, mind a sós ételek remek alapját képezi. Önmagában nem szokták fogyasztani, íze mondhatni semleges, sótlan, viszont segítségével, a magas zsírtartalmának köszönhetően, egy nagyon kellemes, krémes állagot tudunk létrehozni.
Ennek a citromos mascarponés tortának az alapját, egy angol citromkrém, vajas citromkrém adja. Ezt tovább bolondítjuk egy erdei gyümölcsös fedő réteggel. Így egy friss, kellemesen savanykás tavaszi tortát kapunk eredményként.
A tészta alapot könnyen és gyorsan elkészíthetjük. Ehhez nincs is másra szükségünk, csak vajra és kekszre. Ez a kekszes alap jól illeszkedik ehhez a savaknyás tortakrémhez és ha tudunk neki hagyni egy kis időt, vagyis nem faljuk fel idő előtt 😅, akkor kissé magába szívja a krémet, mondhatni összeérnek az ízek és így még élvezetesebb lesz az összhatás.
További desszert receptekért kattints ide: Desszertek
Citromkrémről és annak felhasználási tippjeiről itt olvashatsz: Citromkrém tortába
Mascarponés citromtorta sütés nélkül recept videóval:
Hozzávalók
Receptleírás
A tojásokat keverd ki a cukorral.
A keményítőt keverd el kevés citromlével csomómentesre, majd öntsd a tojásos alaphoz.
Add hozzá a maradék citromlét a reszelt héjával együtt.
Lassú lángon folyamatos kevergetés mellett sűrítsd be. Amikor már rottyan néhányat, húzd le a tűzről és add hozzá a kockázott vajat.
Takard le folpackkal, még melegen. Ezáltal elkerülhető a krém “bőrösödése”, majd hagyd kihűlni. A citrom krémet előző nap is elkészítheted, így van ideje kényelmesen kihűlni.
A torta alap elkészítéséhez a kekszet daráld le és keverd el az olvasztott vajjal.
Tedd a tortaformába, egyenesd el a felületét és hagy megdermedni a hűtőben (kb. 30 perc)
Egy keverőtálban a mascarponét és a kihűlt citromkrémet keverd össze.
Egy másik tálban a hideg habtejszínt verd kemény habbá.
Ezután keverd el a felvert habtejszínt a citromos sajtkrémmel.
A tortaformában megdermedt kekszes alapra öntsd rá a citromos krémet.
Simítsd a krémet a kekszes alapra.
A gyümölcs zselé elkészítéséhez a fagyasztott gyümölcsöt a cukrot és a vizet tedd fel egy lábasban melegedni.
Amikor felforrt, egy turmixgéppel pürésítsd.
Egy tálban keverd el a zseléport 50 ml hideg (jeges) vízzel. Amikor feloldódott a zselépor adj hozzá 150 ml forró vizet. Ezt követően keverd hozzá a gyümölcspürét.
A tortát fedd le az erdeigyümölcs zselével és tedd a hűtőbe min. 2 órára, de a 4 óra az még jobb, hogy rendesen megtudjon dermedni a fedőréteg.
Nézd meg ezeket a recepteket is:
Mascarponés citromtorta sütés nélkül
Hozzávalók
Follow The Directions
A tojásokat keverd ki a cukorral.
A keményítőt keverd el kevés citromlével csomómentesre, majd öntsd a tojásos alaphoz.
Add hozzá a maradék citromlét a reszelt héjával együtt.
Lassú lángon folyamatos kevergetés mellett sűrítsd be. Amikor már rottyan néhányat, húzd le a tűzről és add hozzá a kockázott vajat.
Takard le folpackkal, még melegen. Ezáltal elkerülhető a krém “bőrösödése”, majd hagyd kihűlni. A citrom krémet előző nap is elkészítheted, így van ideje kényelmesen kihűlni.
A torta alap elkészítéséhez a kekszet daráld le és keverd el az olvasztott vajjal.
Tedd a tortaformába, egyenesd el a felületét és hagy megdermedni a hűtőben (kb. 30 perc)
Egy keverőtálban a mascarponét és a kihűlt citromkrémet keverd össze.
Egy másik tálban a hideg habtejszínt verd kemény habbá.
Ezután keverd el a felvert habtejszínt a citromos sajtkrémmel.
A tortaformában megdermedt kekszes alapra öntsd rá a citromos krémet.
Simítsd a krémet a kekszes alapra.
A gyümölcs zselé elkészítéséhez a fagyasztott gyümölcsöt a cukrot és a vizet tedd fel egy lábasban melegedni.
Amikor felforrt, egy turmixgéppel pürésítsd.
Egy tálban keverd el a zseléport 50 ml hideg (jeges) vízzel. Amikor feloldódott a zselépor adj hozzá 150 ml forró vizet. Ezt követően keverd hozzá a gyümölcspürét.
A tortát fedd le az erdeigyümölcs zselével és tedd a hűtőbe min. 2 órára, de a 4 óra az még jobb, hogy rendesen megtudjon dermedni a fedőréteg.
Szólj hozzá!